Sponsors

Oranje Blauw heeft met de hakken over de sloot haar zegereeks kunnen voortzetten.

25 maart 2018 10:45


Op bezoek bij hekkensluiter Uchta kwam het terug van een achterstand en met 10 man werd de winst alsnog binnengehaald. Oranje Blauw steeg door deze zege, de 3e op rij, naar de 4e plek in de 4e klasse A.

In deze fase van de competitie heeft iedere ploeg te maken met blessures en schorsingen. Zo ook Oranje Blauw dat de luxe heeft een ruime selectie te hebben, maar ook kan terugvallen op een aantal oudgedienden. Zo stond Tom van Alfen in de basis en Melvin Rodewijk kwam als invaller het veld in. Doelman Mick Jans verdedigde vandaag het doel.

 

De eerste helft kan vanuit Oranje Blauw perspectief kort worden samengevat: inspiratieloos. Oranje Blauw maakte veel te weinig gebruik van de zwakke en trage achterhoede van Uchta en ging mee in het tempo van de thuisploeg, die ook nog eens profiteerde van een fout op het middenveld en halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Vlak voor rust miste Daniel Dreyer overigens voor open doel en kopte over.

 

De 2e helft was niet veel beter. Pas in de 70e minuut kwam Oranje Blauw op gelijke hoogte door een doelpunt van Daniel Dreyer. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg tot ontzetting van de Oranje Blauw supporters opnieuw op voorsprong en een nederlaag was wel heel dichtbij. Binnen een minuut kwam Oranje Blauw alweer op gelijke hoogte door opnieuw Daniel Dreyer en uiteraard had het haast om nog voor de overwinning te kunnen gaan. Hierin werd Oranje Blauw gehinderd waarna er wat opstootjes ontstonden waar ook vooral het publiek van de thuisploeg zicht van zijn slechtste kant liet zien. Oranje Blauw moest hierna om onbegrijpelijke redenen met 10 man verder maar dat deerde de ploeg van Peter Sanders niet. In de laatste minuut was het aanvoerder en topscorer Daan Scholten die Oranje Blauw naar de overwinning schoot. Een uiteindelijk verdiende maar moeizame overwinning.

Bron: Arno Barnas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!