Sponsors

Oranje Blauw heeft haar zegereeks voortgezet met een klinkende 7-0 overwinning op Valburg.

2 april 2018 15:30


In de uitwedstrijd tegen de ploeg uit het gelijknamige dorp begon eerder dit seizoen de wederopstanding van de ploeg van trainer Peter Sanders met een 0-11 zege. Een uitslag die er in deze wedstrijd ook in heeft gezeten. Maar ondanks een 6-0 ruststand stokte te productie bij 7 treffers. Met de 4e zege op rij is Oranje Blauw definitief aangehaakt bij de kopgroep.

Oranje Blauw opende stroef en het leek erop alsof het net als een week eerder tegen Uchta weleens een lastige middag zou kunnen worden. De thuisploeg was slordig en dit resulteerde in een enorme kans voor de spits van Valburg die door een te korte terugspeelbal buiten het strafschopgebied in duel kwam met Oranje Blauw doelman Arno Barnas. In dit duel maakte Barnas hands, maar doordat er twee verdedigers van de thuisploeg waren meegelopen kreeg hij slechts geel. Dit tot begrijpelijk onbegrip bij de Valburgers.

 

Na een kwartier spelen opende Antoon van Putten met een kopbal namens Oranje Blauw de score. Dit was tevens het moment waarop Oranje Blauw flink gas ging geven. Valburg werd in het resterende half uur van de eerste helft volledig overlopen waarbij Oranje Blauw de ene na de andere prachtige aanval op de mat legde. Dit resulteerde in nog vijf treffers uit allemaal uitgespeelde kansen. Daniel Dreyer maakte een hattrick en Daan Scholten en Joey Willems scoorde beiden eenmaal. De doelman van Valburg had nog een aantal prachtige reflexen in huis en eenmaal werd een doelpunt van Daniel Dreyer afgekeurd. Toen de scheidsrechter floot voor rust kreeg de thuisploeg een welverdiend groot applaus. Het laatste half uur van de eerste helft had veel weg van een galavoorstelling.

 

De verwachtingen voor de 2e helft waren logischerwijs hooggespannen maar helaas bleek dat onterecht. De thuisploeg nam gas terug en Valburg bleef zich verzetten tegen een nog veel ruimere nederlaag. Peter Sanders wisselde uit voorzorg enkele belangrijke krachten met het oog op het belangrijke programma de komende weken. Het niveau van de wedstrijd daalde naar een bedenkelijk niveau en Oranje Blauw scoorde slechts eenmaal in de tweede helft. Het was aanvoerder Daan Scholten die Oranje Blauw naar een 7-0 voorsprong schoot en zijn 15e van het seizoen maakte. Eentje minder dan Daniel Dreyer die door zijn hattrick weer topscorer is van Oranje Blauw.

 

Uiteindelijk een ruime, dikverdiende zege op wederom een zeer matig Valburg dat in de twee ontmoetingen met Oranje Blauw 18 treffers heeft moeten incasseren. Oranje Blauw wacht volgende week een belangrijke thuiswedstrijd tegen BVC’10, dat uit de afgelopen 6 wedstrijden 14 punten pakte. De ploeg van Peter Sanders kan dus aan de bak!

Voor de wedstrijd foto's :  Zie recente foto's op de site.
Foto's gemaakt door Diana Eichelsheim

Bron: Arno Barnas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!