Sponsors

Oranje Blauw wint van BVC’12 en boekt 5e zege op rij

9 april 2018 15:15


Oranje Blauw heeft een moeizame 4-2 overwinning geboekt op BVC’12.

Oranje Blauw kreeg nog voor de wedstrijd begon een domper te verwerken toen in de warming up bleek dat topscorer Daniel Dreyer niet fit genoeg was om te spelen. Alsof dat nog niet erg genoeg was viel zijn tweelingbroer Simon al snel uit met een zware blessure. Antoon van Putten had deze week niet getraind en zat zodoende niet bij de wedstrijdselectie. Gretig als hij nog steeds is had hij voor de zekerheid zijn voetbaltas meegenomen. Dit kwam goed uit want door het wegvallen van Daniel Dreyer werd van Putten de 3e wisselspeler en zou later nog een belangrijke rol spelen in deze wedstrijd. Daan Scholten was de gehele week ziek geweest maar speelde wel. De aanvoerder van Oranje Blauw is overigens onlangs afgestudeerd en mist de komende wedstrijden omdat hij gaat reizen.

 

De thuisploeg had het erg moeilijk tegen het stug verdedigende BVC’12. Oranje Blauw had meer balbezit maar het had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. BVC’12 probeerde vooral met lange ballen gevaarlijk te worden. De eerste kans namens Oranje Blauw was voor Joey Willems, maar hij schoot te wild over. Oranje Blauw heeft in de voorgaande wedstrijden laten zien dat het zowel doelpunten uit de counter kan maken als doelpunten vanuit uitgespeelde kansen waarin het zich op de helft van de tegenstander begeeft. Tegen BVC’12 lukte beide opties niet en haalde het een derde wapen tevoorschijn: dode spelmomenten. Eerst leek het erop alsof een speler van BVC’12 hands maakte, maar er werd niet voor een strafschop geschoten. Uit de daaropvolgende corner was het wel raak. Jesse Akkers kopte Oranje Blauw naar een 1-0 voorsprong.

 

Oranje Blauw kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg nog wat kansen. Gescoord werd er echter aan de andere kant. De doelman van BVC’12 schoot de bal zover hij kon. De laatste linie van Oranje Blauw stond niet goed opgesteld waardoor de spits van BVC’12 de bal in bezit kreeg en met een fraai schot de gelijkmaker produceerde. Dit was tevens de ruststand.

 

De gasten uit Beek-Ubbergen hadden de laatste weken een goede serie neergezet en dat was merkbaar. De 2e helft moest er uit een ander vaatje worden getapt door Oranje Blauw en dit gebeurde dan ook. Er volgde aan aantal grote kansen, maar Zowel Joey Willems als Ralph Janssen miste oog in oog met de uitblinkende doelman van BVC’12. Uiteindelijk was het Joey Willems die zijn misser goedmaakte door van dichtbij de 2-1 binnen te schuiven. Diezelfde Willems zorgde er met zijn snelheid voor dat de laatste man van BVC’12 aan de noodrem moest trekken waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de rode kaart te trekken.

 

Peter Sanders wisselde vervolgens de doelpuntenmakers, Willems en Akkers, omdat zij beiden pijntjes hadden. Dit betekende dat de zieke Daan Scholten de wedstrijd uit moest spelen. In het veld kwamen Bilal Khamal en Antoon van Putten. Laatstgenoemde liet zich direct gelden door binnen 10 minuten twee haarscherpe corners te produceren waaruit Joep Steinman eerst met het hoofd de 3-1 maakte, en later schoot hij van dichtbij de 4-1 binnen. De seizoensproductie van Steinman steeg met 200%.

 

Oranje Blauw liet de teugels wat vieren in de slotfase en door matig ingrijpen achterin stelde het BVC’12 in staat om de score een draaglijker aanzien te geven: 4-2, wat tevens de eindstand zou zijn. Een vrij matige wedstrijd van Oranje Blauw, wat tegen deze stugge tegenstander haar 5e overwinning op rij boekte. Bijzondere statistiek is dat er van de vier doelpunten drie uit een corner vielen. Daarnaast is met 62 doelpunten Oranje Blauw op dit moment de meest trefzekere ploeg van de 4e klasse A. Ook heeft het nu al meer punten dan in het hele voorgaande seizoen. Oranje Blauw zit duidelijk in de lift.

 

Oranje Blauw handhaaft zich op de 4e plaats en blijft in de race voor een nacompetitieplek, waar het overigens veel concurrentie voor heeft. Volgende week gaat het op bezoek bij VCA, dat uit de laatste 5 wedstrijden 12 punten heeft behaald. Oranje Blauw kan dus weer aan de bak.

 

Foto’s: Diana Eichelshem ( zie meest recente foto's)

Bron: Arno Barnas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!