Sponsors

Oranje Blauw - EMM Randwijk

29 april 2018 11:30


Ondanks een waslijst aan afwezigen en een aantal niet fitte spelers aan de aftrap bleek Oranje Blauw andermaal een maatje te groot voor EMM Randwijk. Eerder dit seizoen won Oranje Blauw met 0-5 in Randwijk. In essentie heeft Peter Sanders een ruime selectie van 18 spelers, maar door o.a. blessures en vakanties moet er op dit moment wekelijks een beroep worden gedaan op een aantal spelers uit lagere elftallen. Voornamelijk ervaren spelers die hun sporen reeds verdiend hebben en besloten hebben om een stapje terug te doen. Tom van Alfen is zo’n speler. Een rustpunt in de verdediging en sterk in de opbouw. Vorige week al trefzeker tegen VCA, en tegen EMM Randwijk trof de ervaren verdediger zelfs tweemaal doel, eerlijk verdeeld over beide helften.Foto: Diana Echelsheim (Daniel Dreyer kopt raak uit een voorzet van Pedro Nzola)

Misschien is dat wel het geheim achter het succes van Oranje Blauw. Ieder team heeft in deze fase te maken met schorsingen, blessures, vakanties en andere vormen van afwezigheid. Trainer Peter Sanders kent de kwaliteiten van alle spelers in alle teams, en heeft al jeugdspelers en senioren uit Oranje Blauw 2,3 en de veteranen benut om het 1eelftal te completeren. Wekelijks staat er een degelijk elftal aan de aftrap, ook al omdat de nr. ’12-18’ uit de selectie van prima niveau zijn. Hiermee kan Oranje Blauw zich samen met een aantal andere teams in deze fase van de competitie zich duidelijk onderscheiden van de teams die minder presteren op dit moment.

 

Oranje Blauw kende een sterke eerste helft tegen EMM Randwijk en kwam al koppend op een 3-0 voorsprong door, zoals gezegd, Tom van Alfen, Daniel Dreyer en Ralph Janssen. Dreyer was eigenlijk niet fit genoeg om te starten, maar stond toch aan de aftrap en scoorde uit een prachtige voorzet van Pedro Nzola. Ralph, 1 van de 3 gebroeders Janssen die onderdeel uitmaken van het eerste, scoorde zo eindelijk weer eens na 3 seizoenen droog te hebben gestaan. In de 2e helft bleef Daniel Dreyer uit voorzorg in de kleedkamer achter. Oranje Blauw speelde de 2e helft een stuk minder maar verdubbelde de productie door doelpunten van opnieuw Tom van Alfen, Bilal Khamal en Joep Steinman. EMM Randwijk, met de 2e helft een veldspeler op doel, passeerde doelman Mick Jans tweemaal en zodoende won Oranje Blauw met 6-2.

 

Na 20 wedstrijden blijft Oranje Blauw op de 3e plaats staan met 37 punten en het indrukwekkende aantal van 75 gescoorde doelpunten. Overigens hebben zowel Dodewaard als Quick 1888 minder verliespunten dan Oranje Blauw. De selectie van Peter Sanders heeft een kleine anderhalve week de tijd om zich klaar te stomen voor de kraker tegen Quick 1888. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 1 mei om 19.15 uur op de Staddijk.Bron: Arrno Barnas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!