Sponsors

Einde aan reeks overwinningen voor Oranje blauw na gelijkspel tegen Quick 1888

3 mei 2018 16:15


Dinsdagavond 1 mei heeft Oranje Blauw met 1-1 gelijkgespeeld in een spannende derby tegen Quick 1888. De thuisploeg had het vooral in de eerste helft erg moeilijk met het fel spelende Quick 1888. Bij Oranje Blauw speelde een aantal sterkhouders onder hun niveau en vooral op het middenveld kwam Oranje Blauw steeds een stap te laat. In de openingsfase kwam Oranje Blauw goed weg nadat eerst een vrije trap op de buitenkant van de paal terecht kwam, en even later een schot op de bovenkant van de lat. Vooral in het eerste half uur had de ploeg van Peter Sanders niets te vertellen. Quick 1888 kwam er regelmatig doorheen, maar waren niet scherp in de afronding.

Oranje Blauw kreeg de eerste kans pas na een half uur. Joey Willems werd door Antoon van Putten alleen voor de keeper gezet, maar de doelman van Quick 1888 kreeg nog net zijn hand tegen de bal na een lob van Willems. Even later was het alsnog raak. Aanvoerder Daan Scholten kwam aan de bal, omspeelde de doelman en bracht Oranje Blauw op een 1-0 voorsprong. Oranje Blauw kwam wat beter in de wedstrijd vooral door wat feller te gaan spelen. Tot dusver werd Oranje Blauw hierop juist afgetroefd. De thuisploeg consolideerde de voorsprong en hield dit vast tot de rust zodat het met een 1-0 voorsprong ging rusten.

 

In de 2e helft bleef Quick 1888 het meest in balbezit met vaak prima veldspel. Echter, Oranje Blauw kreeg de meeste kansen. Kansen waren er vandaag niet voor topscorer Daniel Dreyer, die na 50 minuten overigens geblesseerd het veld verliet. Na een uur spelen kreeg Joey Willems een niet te missen kans. Hij omspeelde de Quick 1888 doelman en liep alleen op het doel af, waar alleen nog een veldspeler van Quick 1888 stond. De verdediger maakte zich groot op het moment dat Willems schoot en met een ultieme redding werd de 2-0 voorkomen. Bij deze actie raakte de Quick 1888 doelman overigens geblesseerd en werd later vervangen.

 

In de 70e minuut kwam Quick 1888 op gelijke hoogte. Uit de zoveelste corner was het nu wel raak. Met een tegendraadse kopbal in de verre hoek werd uiteindelijk ook Ralph Jansen, die bij de paal stond, verslagen. Hij kwam net iets te kort om de bal uit de kruising te koppen. In het resterende deel van de wedstrijd gingen beide ploegen voor de volle winst, en dit leverde een interessant gevecht op en daarbij moet worden gezegd dat de scheidsrechter hierbij een positieve bijdrage had. En jonge scheids met veel potentie, die waar het kon uitstekend de voordeelregel toepaste en niet kinderachtig was. Iets wat noodzakelijk is om een derby te kunnen leiden.

 

Oranje Blauw liep op zijn laatste tenen en Quick 1888 rook bloed. Echter, de thuisploeg kreeg nog zeker 4 goede kansen. Diverse vrije trappen leverde veel gevaar op voor het doel van Quick 1888 maar ballen werden van de lijn gehaald of miste net precisie. Ondanks deze kansen bleef het 1-1 en keken beide ploegen terug op een spannende en sportieve pot waarin Quick 1888 het beste spel had, maar Oranje Blauw de meeste kansen. Daarom kon iedereen wel leven met een gelijkspel.

 

Bron: Arno Barnas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!