Sponsors

Nieuwsbrief februari 2022

10 februari 2022 16:45


De bal rolt gelukkig weer in competitieverband en zoals het er nu naar uitziet gaan we eindelijk de “goede” kant op! Hoeven we ons niet meer bezig te houden met protocollen, afstand bewaren en wat dies meer zij en kan de energie weer gestoken worden in het voetbalgebeuren.

Het zou mooi zijn als we zo half maart/eind maart gewoon kunnen draaien.
Tot dan gelden uiteraard de regels zoals door de overheid uitgevaardigd.
Hou je svp daaraan en respecteer de vrijwilligers die een en ander uitvoeren.
Dit geldt met name in het clubhuis dat sinds vorige week weer beperkt open is.
 
In willekeurige volgorde een aantal lopende zaken:
- Er zijn achterstanden in de meeste competities die onze teams spelen en de KNVB hanteert een strikt schema. Komen bepaalde wedstrijddata niet goed uit regel evt. verplaatsing dan op tijd want dan is er veel mogelijk. Doordeweeks spelen is een van de opties. Vermijd dus onnodige of te late afgelastingen want uiteindelijk willen wij (en de tegenstander) lekker voetballen.
- Oranje Blauw werkt mee aan een onderzoek van de Radboud Universiteit en het Mulierinstituut naar de gevolgen van de coronacrisis op het sporten in verenigingsverband. De komende maanden zal Gijs Gooren daarvoor in de club actief zijn en in gesprek gaan met leden en/of vrijwilligers. 
De privacy van eenieder is hierbij gewaarborgd.
- Veld 3 mag van de gemeente in vanaf week 12 gebruikt worden voor jeugdwedstrijden. Nooit geweten dat het zolang duurt voordat je een natuurgrasveld in gebruik mag nemen, maar goed: dan heb je ook wat!
- Er zijn jammer genoeg nog een aantal leden die hun contributie niet hebben betaald. Denk eraan dat je dat, voorzover van toepassing, alsnog doet want onze penningmeester Leon is onverbiddelijk: NIET BETALEN IS NIET SPELEN!
- De fysio ligt tijdelijk stil bij de club vanwege coronaproblemen bij Jager en Van de Kamp. Zodra de situatie verbetert is Victor er weer elke donderdag. 
Hou hiervoor de website in de gaten.
- De voetbalwereld is opgeschrikt door het nieuws over ongewenste intimiteiten en dat maakt maar weer eens duidelijk dat dit probleem helaas nog volop speelt.
We willen erop wijzen dat de club al sinds een aantal jaren twee vertrouwenspersonen heeft aangesteld om bij hen o.a. deze problemen aan te kaarten. Je vindt de gegevens op onze website onder het kopje “De club”.
Daarnaast heeft de KNVB via haar website een protocol over discriminatie en een discriminatiemelder.
- Deze week wordt eindelijk het verenigingstraject vanuit NOC/NSF opgestart en dit wordt mede ondersteund door de gemeente Nijmegen en de KNVB.
Dit had al ruim twee jaar geleden moeten gebeuren maar door de bekende oorzaak was het er nog steeds niet van gekomen.
Doel is om vanuit de leden te kijken naar hoe de vereniging er idealiter uit zou moeten zien en dit gezamenlijk te gaan realiseren in de tijd die voor ons ligt.
Want dat er een herstructurering plaats moet vinden zal niemand ontgaan zijn.
En aangezien wij met z’n allen de vereniging vormen ligt hier een mooie uitdaging voor ons allemaal.
Want als met z’n allen niets doen hebben we straks allemaal niets meer!
- Denk nog even aan de regels voor de kleedkamers: de leiders van de teams halen de sleutels uit hok 19 (elk team heeft die sleutel) en zorgen OOK voor de tegenstander!! Dus ontvangen en sleutel afgeven/terugvragen na afloop.
En in hok 19 is er gelegenheid om thee te zetten of limonade aan te maken voor in de pauze: hier ligt een taak voor de reserves/ouders! Dit heet met een mooi woord "gastvrijheid". Dat vinden we prettig bij uitwedstrijden en laten we dan thuis het goede voorbeeld geven.
- Het clubhuis heeft het flink voor de kiezen gehad; na de overstroming beneden eind vorig jaar bleek vorige maand dat het platdak lek was. Omdat dit al in de guldentijd was aangelegd hebben we besloten om er een compleet nieuwe laag 
op te leggen: hiermee zijn dan hopelijk ook de kortsluitingen zoals we die de afgelopen maanden hadden verleden tijd.
De benedenverdieping blijft voorlopig buiten gebruik: er moet eerst een goed plan van aanpak komen met dito financiering. 
 
Bestuur CSV Oranje Blauw
Bron: Jan van Haarlem
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!