Sponsors

Treffers vs Oranje Blauw

29 mei 2022 8:45

🧡💙 Oranje Blauw houdt kans op periodetitel in eigen hand na voetbalgevecht in Groesbeek🧡💙

Neeeee beste lezers, wij juichen niet voordat de beer geschoten is! Omdat we vreselijk lang moesten wachten op het einde van de kampioenswedstrijd van Treffers 019 tegen Excelsior Maassluis O19 (3-4 eindstand), besloot de staf, tot grote vreugde van de staf van Excelsior 019, maar even met de zojuist uitgereikte kampioensschaal te poseren.

Een zeer belangrijk duel in de strijd om de 3e periode. Oranje Blauw begon met de nodige afwezigen door Festival Emporium. Zoals gemeld begon de wedstrijd ruim 20 minuten later dan gepland. Desondanks was Oranje Blauw direct bij de les.De eerste grote kans was voor Oranje Blauw. Een inzet van 019 speler Lars Rijcken trof net geen doel. Treffers kreeg daarna voetballend wat meer overwicht en kreeg twee goede kansen. Doelman Martijn, uitblinker deze middag, redde echter beide keren bekwaam.Daarna was het Joey die in een kort tijdsbestek 2 uitstekende kansen kreeg. Beide keren wist de Groesbeekse doelman echter te redden.Treffers hield daarna voetballend het overwicht en kwam op 1-0. Balverlies in de as leidde tot een tegenstoot. De bal werd met enig fortuin teruggelegd en belandde voor de voeten van Sven Reijnen, die met deze kans wel raad wist (1-0).Halverwege de eerste helft was het Treffers wat de score verdubbelde. Dramatisch verdedigen na een vrije trap van de zijkant leidde ertoe dat liefst 3 spelers van Treffers de bal voor het inkoppen hadden. Het was uiteindelijk oud prof Misidjan die zijn hoofd er tegen zette en de 2-0 op het bord bracht.Daarna kregen beide ploegen wat kansen die niet benut werden door of goed keeperswerk of slordigheid in de laatste fase.Vlak voor rust kwam Oranje Blauw terug in de wedstrijd. Na zijn hattrick van vorige week, schoot Wesley zichzelf wederom op het scorebord waardoor de rust met 2-1 bereikt werd.In de rust werd het vertrouwen op een goed resultaat nogmaals benadrukt op basis van de kansen die we zelf kregen.Na rust ontspon zich een voetbalgevecht waarbij de Oranje Blauwen de mouwen nogmaals extra opstroopten. Dit resulteerde na 20 minuten spelen in de tweede helft tot de 2-2. Een briljant snel genomen vrije trap van Wesley zette Sean oog in oog met de doelman. Uiteraard liet hij zich dit buitenkansje niet ontnemen, zelfs niet door de grensrechter die er nog buitenspel van wilde maken. De meer dan uitstekend leidende arbiter wuifde dit echter volledig terecht en resoluut weg.Treffers zette daarna aan om de 3 punten in Groesbeek te houden. Een fabuleuze boogbal werd door iedereen op Sportpark Zuid (tenminste diegene die naar onze wedstrijd stonden te kijken) al geteld. Uitblinkende doelman Martijn had echter een nog fabuleuzere redding in huis en tikte te bal met een geweldige zweefduik uit de kruising.Treffers bleef drukken en Oranje Blauw werd een aantal keer gevaarlijk uit de counter. De hartslag van de Oranje Blauw staf ging nog 1 maal door het dak nadat Treffers een bal ver in blessuretijd takeling over schoot.De wedstrijd eindigde in 2-2 tot groot genoegen van spelers, staf en weer massaal aanwezige Oranje Blauw publiek. Uitblinkers van vandaag:Martijn, Jeffo, Lars R, Ike, Shane, Ralph, Kevin, Thom, Sean, Wesley, Joey, Mitchel, Rens, Sylla, en onze John was natuurlijk ook weer scherp.Heren WAT EEN TEAMPRESTATIE! De verslaggever is met recht trots op jullie! Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioen Juliana. We hopen natuurlijk dat we de beer dan kunnen schieten (of we 1 of 3 punten moeten halen hangt nog af van het restant van Elistha en Treffers).Mocht het toch niet lukken, hebben we toch een mooie schaal in handen gehad!
Bron: Tom van Alfen