Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Fortissimo - CSV Oranjeblauw 1

16 juni 2022 8:45

🧡💙 Na ongeslagen reeks van 9 wedstrijden verlaat Oranje Blauw met opgeheven hoofd de nacompetitie🧡💙

Van Gent Finaleweken: Fortissimo na voetbalgevecht naar eindstrijd nacompetitie

Oranje Blauw heeft gisteravond het sprookje in de nacompetitie net geen vervolg kunnen geven. In Ede werd met 4-2 verloren van een goed Fortissimo.
De openingsfase van de wedstrijd was voor de gastheren. Binnen 10 minuten kreeg de ploeg uit Ede twee goede kansen. Eerst werd een bal breed er nog uitgehaald door Thom Klaver, daarna vond de Fortissimo aanvaller doelman Etienne op zijn pad.
Daarna gooide Oranje Blauw alle schroom van zich af en begon goed mee te voetballen. Na een voorzet vanaf links werd de bal door Joey hard richting doel gekopt. De Edese doelman kon ter nauwernood redding brengen. In de 28e minuut was het wel raak! Een goede voorzet van Sean kon van dichtbij worden ingetikt door Wesley.
Fortissimo had daarna vaker de bal, wilde aanvallen, maar liep dusdanig vaak buitenspel dat zij nauwelijks gevaarlijk werden. Oranje Blauw speelde uitstekend en wist haar rappe voorhoeden veelvuldig in stelling te brengen, hetgeen de Fortissimo trainer als na 35 minuten dwong tot ingrijpen.
10 minuten voor rust kreeg de gastheer toch twee goede kansen. Eerst bracht doelman Etienne opnieuw redding en de daaropvolgende corner werd rakelings naast gekopt.
In de 44e minuut had Oranje Blauw op 0-2 moeten komen. Sean raakte echter na een goede individuele actie echter de lat. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Ditmaal ontsnapte een aanvaller aan buitenspel, waarna de breedgelegde bal eenvoudig kon worden binnen getikt (Rust 1-1).
Na rust was Fortissomo dominanter. Een vreemde actie van de arbiter leidde echter de 2-1 in. Hij besloot een stuiterbal uit het niets voor de rechtsback van Fortissimo te gooien waarna deze direct een aanvaller weg stuurde. Deze rondde tot woede van de Oranje Blauw bank, beheerst af.
Halverwege de 2e helft leek Fortissimo het duel te beslissen. Een blinde bal naar voren viel precies tussen de verdediging en keeper. De alerte spits kon alleen op de doelman af en tikte de 3-1 binnen.
Oranje Blauw gaf zich echter niet gewonnen en kwam 10 minuten voor tijd op 3-2. Wesley wist een voorzet vanaf links van dichtbij achter de doelman te werken.
Daarna ging Oranje Blauw met het mes tussen de tanden en de mouwen hoog opgestroopt op zoek naar de gelijkmaker. Het bracht Fortissimo aan het wankelen en kreeg enkele mogelijkheden. Het doelpunt viel echter aan de andere kant uit een counter (4-2).
Hiermee komt de ongelooflijke reeks van 9 wedstrijden ongeslagen ten einde. Helaas geen finale nacompetitie voor Oranje Blauw. Echter zag het trainersduo louter de positieve kanten van het sprookje van Oranje Blauw. De club staat weer op de kaart, het eerste elftal leeft weer binnen de club getuige ook de vele Oranje Blauwers die gisteravond afreisden naar Ede. Het belangrijkste winstpunt van dit seizoen is misschien wel dat de banden tussen de senioren teams en de 019 sterker zijn dan ooit!
Wij willen iedereen (en het waren er het afgelopen seizoen nogal wat) heel hartelijk danken voor alle hulp tijdens trainingen en wedstrijden. We hebben dit sprookje SAMEN gemaakt. Zonder jullie was dit niet gelukt!
Daarnaast een dankwoord aan onze trouwe schare fans die ons niet alleen gister, maar het hele seizoen door dik en dun gesteund hebben. Het doet ons iedere wedstrijd weer enorm goed om te merken dat er zoveel mensen achter ons mooie clubje staan.
Ook voor de reporter is het nu even vakantie. Daarna gaat de focus weer volle bak op volgend seizoen.

Namens spelers en staf wensen wij iedereen een hele mooie zomer en tot volgend seizoen 🧡💙

Bron: Tom van Alfen