Sponsors

CSV Oranje Blauw 1

10 augustus 2022 17:00

🧡💙 Oranje Blauw verliest eerste oefenduel van FC Lienden🧡💙

Oranje Blauw heeft afgelopen zaterdag het eerste oefenduel van het seizoen niet in winst om kunnen zetten. In Lienden werd in een gelijkopgaande wedstrijd met 3-1 verloren van de plaatselijke FC.
Met een ruime selectie werd afgereisd naar de Betuwe voor het eerste oefenduel dit seizoen. Door vakantie werden veel selectiespelers gemist. Gelukkig waren enkele jongens van 023 bereid om aan te sluiten, waardoor iedereen 60 minuten kon spelen.
Oranje Blauw startte zeer matig aan de wedstrijd en keek na 12 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Na 8 minuten werd een strakke voorzet in twee instanties binnengewerkt door de aanvaller van Lienden. Na 12 minuten werd een mooie aanval bekwaam afgerond door de Liendenaren.
Oranje Blauw herstelde zich daarna en begon met name in balbezit beter te voetballen. Er werd steeds vaker gekozen de voetballende oplossing te vinden. Dit leidde echter niet tot grote kansen in de eerste helft.
De goed voetballende lijn werd in de tweede helft doorgetrokken. Ditmaal resulteerde het wel in een aantal kansen. Sean raakte met een venijnige uithaal de lat. Daarna was ook Bo-gyj dicht bij een treffer. Hij knalde de rebound echter rakelings naast. Lienden verdedigde goed, maar kon zelf niet meer gevaarlijk worden in deze fase.
Een klein kwartier voor tijd leidde dom balverlies van Oranje Blauw echter een Liendenae counter in. Doelman Martijn liet zich in de korte hoek verrassen waardoor de 3-0 op het scorebord kwam.
De scheidsrechter verzuimde vervolgens een speler van Lienden van het veld te sturen vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler.
Oranje Blauw bleef echter goed voetballen, en kreeg 10 minuten voor tijd een terechte strafschop na een handsbal. De pingel werd door Billy benut (3-1). Daarna kreeg Oranje Blauw nog wat kansjes. Bas schoot rakelings naast en een mooie vrije trap van Hamza miste maar net het doel.
Al met al een nuttige oefenpot om weer wat minuutjes in de benen te krijgen. Langzaam maar zeker druppelen de vakantiegangers weer binnen en kan met de voltallige selectie naar de volgende oefenwedstrijd worden toegewerkt. Deze staat op zondag 28/8 op het programma. Tegenstander is dan op Sportpark Staddijk het Oosterhoutse OSC.

Bron: Tom van Alfen