Sponsors

Oranje Blauw laat niets heel van Woezik (za)

19 maart 2018 10:00

Arno Barnas

Oranje Blauw heeft na de stunt tegen JVC Cuijk opnieuw een opvallende uitslag neergezet. Woezik kwam als nummer 5 naar de Staddijk om het op te nemen tegen nummer 6 Oranje Blauw. Aan het einde van deze koude middag verlieten de Wijchenaren gedesillusioneerd het complex van Oranje Blauw met een 7-1 nederlaag en een 6e plaats.

Oranje Blauw sluipt dus verder omhoog en staat nu 5e met de kanttekening dan de Nijmegenaren qua verliespunten 8e staan. Maar goed, de achtervolgers moeten hun inhaalwedstrijden eerst maar eens zien te winnen. Zowel Joey Willems als Daan Scholten noteerde een hattrick en passeerde hiermee topscorer Daniel Dreyer, die om studieredenen niet kon starten en in het half uur dat hij speelde 1 keer trefzeker was.

Peter Sanders moest flink puzzelen daar 5 potentiele basiskrachten om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. Ook de gasten kende de nodige personele uitdagingen en na 90 minuten kon de conclusie worden getrokken dat Woezik het vooral in de breedte moet afleggen tegen Oranje Blauw. De organisatie van de thuisploeg oogde wat onwennig in de openingsfase door de vele wisselingen in de opstelling. Woezik had hierdoor een optisch veldoverwicht. Echter na een kwartier spelen kwam Oranje Blauw op voorsprong en nam direct het initiatief. De achilleshiel van Woezik was al snel gevonden en hier werd door de snelle aanvallers optimaal van geprofiteerd. Joey Willems had het flink op zijn heupen en scoorde maar liefst 3 keer binnen 25 minuten, een ook aanvoerder Daan Scholten was trefzeker waardoor Oranje Blauw met een 4-0 voorsprong de rust bereikte.

In de 2e helft werd Oranje Blauw wat slordiger en Woezik kreeg al direct een grote kans. Gelukkig voor de thuisploeg werd deze kans gepareerd en kon Oranje Blauw gaan werken aan een ruimere voorsprong. Die kwam dan ook in de 55e minuut door een doelpunt van Daan Scholten. Joey Willems werd uit voorzorg vlak direct hierna vervangen door Daniel Dreyer. Uit een corner van Woezik werd op prachtige wijze de eretreffer gescoord door Niek Hermans, die de bal snoeihard in de verre kruising schoot. Meer kansen kreeg Woezik overigens niet door het sterke optreden van de Oranje Blauw defensie.

Oranje Blauw herpakte zich vervolgens en kreeg nog een zestal enorme kansen waar het er slechts 2 van scoorde. Daan Scholten completeerde zijn hattrick en eenmaal was het Daniel Dreyer, op aangeven van Daan Scholten, die ook zijn doelpunt meepakte. Twee keer stond de paal een monsterscore in de weg. Het bleef dus 7-1 en dat was niet eens een geflatteerde uitslag. Een gretig Oranje Blauw wat als een hecht collectief liet zien dat het steeds constanter wordt en erg productief is. Met 48 doelpunten uit 15 wedstrijden scoort het gemiddeld ruim 3 doelpunten per wedstrijd.